13/03/2019: SpeelGoud zoekt spelers

23/12/2018 SpeelGoud presenteert in het diepste geheim: Verzet!!

Al zo lang de mens bestaat, heeft hij zich verzet tegen de heersende macht. Door ondergronds te gaan, door sabotage, bedrog, het verspreiden van desinformatie en erger… Het doel: een nieuwe wereldorde scheppen of een gehaat regime omverwerpen.

Eén verzetsbeweging wist tot nu toe onder de radar te blijven, maar nu kan zelfs u deelgenoot gemaakt worden van de meest onnozele verzetsbeweging die Groningen nooit gekend heeft! Ze waren al actief toen Berend met zijn Bommen gooide en zullen zich tot in de verre toekomst, als de stad bestuurd wordt door een computer, blijven verzetten.

In 2019 maken we meer bekend over op welke wijze u betrokken kan worden bij deze – uiterst geheime – groep rebellen.

08/12/2017 Einde Uut de Hoogte definitief

Met de start van de allerlaatste aflevering Uut de Hoogte maakt Stichting SpeelGoud bekend dat het einde van Uut de Hoogte definitief is. Groningen moet verder zonder de kleurrijke families Lutje en Bloem-Potje-Dijksterhuis die de harten van menig Stadjer, ommelander en zelfs mensen van ver buiten de provincie hebben veroverd. Stichting SpeelGoud blijft wel bestaan en is gestart met de ontwikkeling van een nieuw theaterproject.

Linda Dijksterhuis baalt er van dat Uut de Hoogte echt is afgelopen

Het feuilleton, dat in 2014 werd bedacht door regisseur Jack Nieborg en geschreven werd door Jan Veldman en Frank den Hollander, komt met de twaalfde aflevering definitief ten einde. ‘We krijgen regelmatig de vraag of we doorgaan’ vertelt zakelijk leider Emil Klok. ‘En dat is best logisch, vorig jaar zijn we immers óók doorgegaan.’ ‘We willen stoppen op het hoogtepunt’ vult regisseur Jack Nieborg aan. ‘Het laatste wat je wilt, is iets uitmelken tot er niets meer in zit. Op deze manier kunnen de families denkbeeldig in de hoofden van ons publiek blijven voortbestaan.’

De stichting die is opgezet om Uut de Hoogte mogelijk te maken, Stichting SpeelGoud, blijft wel bestaan. ‘We willen bijzondere voorstellingen blijven maken’ zegt Klok. ‘Het is wel gebleken dat de formule van Uut de Hoogte enorm succesvol is. Het trekt een groot, maar vooral ook héél divers publiek. Inwoners uit de volkswijk De Hoogte genieten zij aan zij met leden van de Rotary van het wel en wee van de personages. Rijk naast arm, mensen die nooit eerder een theater van de binnenkant hebben gezien naast doorgewinterde cultuurfanaten. Dat effect streefden we na, maar het is toch héél bijzonder om te zien dat het ook echt werkt.’

Dat heeft te maken met de vorm waarin de voorstelling gemaakt is, denkt Jack Nieborg. ‘Het is niet zwaar, het is niet moeilijk, het is een avondje plezier, en dat twaalf keer. En tegelijkertijd schuwen we toch de gevoelige onderwerpen niet; dood, afscheid, aardbevingsproblematiek, genderdiscussies en ga zo maar door. Dat was ook het uitgangspunt van deze voorstellingenreeks: door een onderwerp humoristisch neer te zetten ben je eerder geneigd een andere kant van het verhaal te zien, en kun je misschien van mening veranderen. Mensen die anders in het leven staan, kunnen door samen plezier te hebben, verschillen overbruggen. Humor relativeert en verbindt, het is smeerolie voor de nuance. En ik denk dat Uut de Hoogte daarin heel waardevol is gebleken.’ Ook het feit dat Uut de Hoogte bestond uit verschillende afleveringen waarbij de personages vage bekenden van het publiek werden, werkte in het voordeel van Uut de Hoogte. ‘Je wilt toch zien hoe het met hen verder gaat.’ besluit Nieborg.

Welke nieuwe projecten Stichting SpeelGoud in de toekomst gaat ontwikkelen is nog niet bekend. Mensen die Uut de Hoogte (deels) hebben gemist, kunnen alles teruglezen in de terugblikken op de website: www.uutdehoogte.nl.

Aflevering 12 speelt vanaf 12 tot en met 23 december in het Der Aa-Theater. De voorstelling is bijna uitverkocht.

05/12/2017 Laatste kaarten voor de laatste aflevering

Uut de Hoogte aflevering 12 – voltooid, speelt vanaf 12 tot en met 23 december in het Der Aa Theater in Groningen. Met deze voorstelling wordt het twaalfdelige feuilleton over de families op de Hoogte, en hun tegenhangers in respectievelijk Haren (seizoen 1) en Foxmeer (seizoen 2), afgerond. En dat belooft wat!

Bolhuis heeft helemaal geen zin in een kerststal.

Voor slechts enkele voorstellingen van deze laatste aflevering zijn nog kaarten te krijgen. Wie deze allerlaatste aflevering dus niet wil missen, moet er snel bij zijn. Het belooft een heerlijke kerstvoorstelling te worden, met alle ingrediënten die daar bij horen: nieuw leven, afscheid, een weerzien van oude bekenden en natuurlijk een kerstal.

In aflevering 12 is Pa Dijksterhuis er klaar mee. In het Cortinghhuis wordt geheel tegen de zin van Buurman Bolhuis een kerststalletje opgebouwd. Bolhuis heeft zo zijn eigen sores. Dikke buik, pijnlijke enkels… hij zal toch niet ook…? Ondertussen zoeken de hoogzwangere Nel en Amanda onderdak wegens een plotseling gebrek aan, nou ja, een dak. In deze laatste aflevering komt alles samen: nieuw leven, dood, kerstmis en een weerzien van oude bekenden.

Er is nog maar een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze aflevering. Mis hem niet en koop ze heul snel via deze link. Of zet je scootmobiel op standje haasje en haast je naar de VVV in Groningen.

Voor deze voorstellingen zijn nog een paar kaartjes te krijgen:

23/10/2017 Voorlaatste aflevering Uut de Hoogte in aantocht

Uut de Hoogte aflevering 11 – energie, speelt vanaf 31 oktober tot en met 11 november in het Der Aa-Theater in Groningen. Het is de voorlaatste aflevering van het feuilleton over de familie Bloem-Potje-Dijksterhuis, woonachtig in de Groninger volkswijk De Hoogte. Op de krap 50 vierkante meter van hun sociale huurwoning deelt de familie lief en leed met elkaar.

Nel’s zwangerschap verloopt rampzalig

Er zijn alweer meer dan 1000 kaartjes verkocht voor aflevering 11 en een aantal voorstellingen is inmiddels uitverkocht. Maar, wees gerust, er zíjn nog wel kaartjes. Het wordt een spannende aflevering. Zal Daan Dijksterhuis een huis kunnen vinden? Zal Erwin P. Dijksterhuis er in slagen tenminste één van zijn drie vriendinnen blijvend aan zich te binden? Hoe verloopt de zwangerschap van Amanda Potje, en hoe die van Nel Bloem (rampzalig, natuurlijk)? Het zijn enkele cliffhangers waarmee kijkers bleven zitten na aflevering 10.

In aflevering 11 is de grond lava. Alsof dat niet al ingewikkeld genoeg is, moet iedereen op De Hoogte ook nog eens flink besparen op hun energierekening. Maar of Nel bereid is om de droogkap de deur uit te doen… Ondertussen bereidt Erwin P. Dijksterhuis de integrale nota ‘Duurzaam Foxmeer’ voor en overspeelt Daan zijn hand met een halma blindsimultaan.

Kaartjes voor de voorstelling zijn te krijgen via deze website en via de VVV in Groningen. Wie de vorige afleveringen gemist heeft, hoeft zich geen zorgen te maken: de voorstellingen zijn ook prima los van elkaar te zien. Bovendien wordt na elke aflevering een terugblik op de website gezet.

05/10/2017 Kaartjes voor aflevering 10 uitverkocht

Voor aflevering 10 zijn alle kaartjes in de reguliere verkoop uitverkocht. Mocht je nu nog echt eens de voorstelling willen bezoeken, stuur dan een e-mail naar uutdehoogte@gmail.com. Sommige bezoekers zijn verhinderd en willen hun kaartjes opnieuw aanbieden. Wij brengen jullie dan met elkaar in contact!

Voor aflevering 11 zijn we goed op weg met de kaartverkoop: circa de helft van de krukjes is inmiddels bezet. Dat betekent ook dat de helft van de krukjes nog leeg is. Koop snel kaartjes voor aflevering 11!

21/09/2017 Uut de Hoogte terug van weggeweest

Na de zomerstop, die aanvoelde als een eeuwigheid, mogen we nu eindelijk weer door met de volgende afleveringen van Uut de Hoogte. De makers hebben de zomerstop gebruikt om nieuwe spannende verhaallijnen uit te zetten. Tot en met december kan het publiek genieten van drie nieuwe afleveringen Uut de Hoogte in het Der Aa-Theater.

Uut de Hoogte aflevering 10: Prijzen, speelt vanaf dinsdag 26 september tot en met zaterdag 7 oktober in het Der Aa-Theater. Kaartjes voor deze aflevering zijn hier te koop. Maar je kan ook altijd nog even langs lopen bij de VVV in Groningen. Er zijn op het moment van schrijven nog kaarten!

Bij deze voorstellingen is nog plek:

22/04/2017 Uut de Hoogte met lente-zomerstop

Komende maanden gaan we weer bezig met het bedenken en schrijven van nieuwe afleveringen. Maar nu eerst eem’ met vakantie. Op 26 september zijn we weer terug met aflevering 10, we zien je dan!

PS. Koop nu vast hier je kaartjes voor aflevering 10.

19/04/2017 Dikke vijf sterren voor Uut de Hoogte aflevering 9 in DvhN

Jacques d’Ancona, recensent voor het Dagblad van het Noorden, schreef een lovende recensie over de negende aflevering van Uut de Hoogte. Hij beschreef  ‘Beoordelings’ als de aflevering waar alles op z’n plek valt.

En laten er nou net nog kaartjes zijn voor deze super gewaardeerde aflevering. Je kan aanstaande zaterdag om 19.00 en om 20.15 nog naar deze aflevering. Ga naar www.uutdehoogte.nl/kaartverkoop en doe er je voordeel mee!

30/03/2017 Jannie Lutje zet inboedel te koop op marktplaats

Blijkbaar komt Jannie Lutje wat geld te kort want de halve inboedel van de Groningse staat op Marktplaats. De spullen mogen elk voor een goed bod weg. Klik op de foto om bij de Marktplaatsadvertentie uit te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02/03/2017 Nog vijftig kaartjes voor Uut de Hoogte aflevering 8

‘Heb je ‘t al gehoord, Mand? Er zijn nog wèl kaartjes voor Uut de Hoogte.’

De alternative facts gonzden door Groningen: Uut de Hoogte was helemaal uitverkocht. Maar uit betrouwbare bronnen, waaronder deze website (www.uutdehoogte.nl/kaartverkoop) blijkt dat voor alle komende afleveringen nog kaartjes te krijgen zijn.

Ook voor aflevering 8, die nu speelt, zijn nog kaartjes te krijgen. Voor de voorstellingen in de tweede voorstellingsweek (vanaf woensdag 8 maart) zijn nog ongeveer 50 kaartjes te koop. Kaartjes zijn ook bij de VVV in Groningen verkrijgbaar.

Voor deze voorstellingen zijn nog kaartjes te koop:

22/02/2017 Alweer duizend kaartjes de deur uit bij Uut de Hoogte aflevering 8, kiezen

Op de Hoogte staan de verkiezings voor de deur en dat levert een boel keuzestress. En van zo’n stemwijzer wordt je ook al niet veel stemwijzer. De achtste aflevering van het theaterfeuilleton Uut de Hoogte speelt vanaf 28 januari tot en met 11 maart in het Der Aa-theater.

Nog vóór de voorstellingen komende dinsdag van start gaan, zijn er alweer duizend kaartjes verkocht voor deze aflevering. Veel? Jazeker, maar er zijn toch ook nog echt kaartjes te krijgen, bij elke aflevering is in totaal, alle tweeëntwintig voorstellingen bij mekaar opgeteld namelijk plek voor dertienhonderdtwintig bezoekers!

Bij deze voorstellingen is nog plek

20/02/2017 Kiezen met Bolhuis

26/01/2017 Uut de Hoogte aflevering 7 gaat in première

01/01/2017: Vuurwerk met Bolhuis

15/12/2016: Nieuw Beeldmerk!

Bert Cornelius maakte ook voor seizoen twee van Uut de Hoogte het beeldmerk.

08/12/2016: Nieuwe castleden bekend!

Na de spannende audities op 12 november heeft het artistieke team van Uut de Hoogte nieuwe castleden gekozen voor het tweede seizoen van het succesvolle theaterfeuilleton Uut de Hoogte. Net als vorig jaar komen de nieuwe acteurs en actrices uit alle windstreken van de provincie Groningen.

Vanaf januari 2017 speelt Uut de Hoogte wederom in het Der Aa-theater in Groningen.

Vlnr (boven): Nathan Valstar, Renée van der Sluis , Renate Dokter

Vlnr (onder): Daniëlle Schipper , Rianne Roek, Jeroen Kruit, Annette Zuidema-Bierling, Gerard Hilbrants.

Niet op de foto: Ron Akkerman. Foto: Johannes de Bruijne

01/11/2016: Kaartverkoop van start

De kaartverkoop van Uut de Hoogte is op 1 november van start gegaan. Verspreid over heel 2017 staan zes splinternieuwe afleveringen van de populaire theaterfeuilleton op de planken in het Der Aa-theater. Op 26 januari gaat aflevering 7 – de eerste in de nieuwe reeks voorstellingen – in première. De kaartjes kunnen worden gekocht via de website.

29/09/2016: Uut de Hoogte seizoen 2 is een feit

Na afloop de laatste aflevering van Uut de Hoogte bleek dat Groningen nog niet klaar is met De Hoogte. Nu geven we gehoor aan de roep van al onze enthousiaste fans: de organisatie is bezig om een tweede seizoen op poten te zetten. De gezellige volksbuurt De Hoogte blijft de hoofdrol spelen in het nieuwe feuilleton.

In januari 2017 gaat de serie van start. Vanaf 1 november dit jaar worden via deze website de passe-partouts verkocht (kaartjes voor alle afleveringen in één keer!) en vanaf half november gaan ook de losse kaartjes in de verkoop.

4/04/2016: Laatste aflevering Uut de Hoogte ook afgelopen!

Uut de hoogte was een theaterfeuilleton in zes delen over de familie Lutje uit de Groninger volkswijk De Hoogte. In Groepsfoto Lutjestotaal heeft Uut de Hoogte tussen 6 oktober 2015 en 2 april 2016 111 keer gespeeld, en er werden zo’n 6500 kaarten verkocht. De vaste cast bestond uit 11 spelers, maar de serie kende ook nog 36 gastrollen en meer dan 100 figurantenrollen. Elke voorstelling werd gemaakt door een team van 15 mensen. Bovendien werkten er meer dan 40 vrijwilligers mee aan het feuilleton. Dankzij deze mensen kon Uut de Hoogte uitgroeien tot een formidabele reeks voorstellingen, maar het echte succes is te danken aan u, het publiek.

25/03/2016 Alleen voor 30 maart om 21.45 nog kaartjes verkrijgbaar.

Het was een bijzondere laatste maand. Het was de maand van de 100ste voorstelling, het was de maand van de massale
opnames op de dijk in Noordpolderzijl en nog nooit eerder waren de kaartjes voor een aflevering van Uut de Hoogte zo snel uitverkocht.

Gelukkig heeft de organisatie keer op keer nieuwe voorstellingen ingelast, om iedereen een kans te geven om de voorstelling te zien. Er zijn nog kaartjes voor één van de drie extra voorstellingen: op 30 maart 0m 21.45 is er warempel nog plek in de zaal.

Koop je kaartjes via deze link.

14/03/2016 Bonte stoet op Zeedijk

Iedereen die zich afgelopen zondag in Noordpolderzijl bevond keek zijn ogen uit. Vanaf ’t Zielhoes bevolkten de complete cast en crew van de theaterfeuilleton Uut de Hoogte de zeedijk voor opnames van een film die vertoond wordt in de allerlaatste aflevering van Uut de Hoogte.

Uut de Hoogte is een theaterfeuilleton in zes delen, die sinds oktober 2015Filmen Noordpolderzijl 014 op de planken staat in het Der Aa-Theater in de stad. De feuilleton gaat over de Lutjes, die in de Groninger volkswijk De Hoogte wonen. De oudste zoon van de familie is met zijn gezin naar een chique buurt in Haren verkast. De verschillen zijn groot, de overeenkomsten onmiskenbaar

Afgelopen zondag troffen alle personages uit de zes afleveringen, variërend van een zombie, Magere Hein, twee stuks verpleegsters tot en met de grofgebekte travestiet buurman Bolhuis en de bekakte Judith-Esmée, elkaar nog een keer op de zeedijk in Noordpolderzijl om de Inuït Fokko uit te zwaaien, die hier zijn reis naar het hoge Noorden begint.

Deze laatste aflevering staat helemaal in het teken van afscheid, met een lach en een traan. Aflevering zes van Uut de Hoogte speelt vanaf 22 tot en met 26 maart en 30 maart tot en met 2 april om 20:15 en 21:15 in het Der Aa-Theater in Groningen. Kaartjes kunnen gekocht worden via deze link!

03/03/2016 25 maart 100ste voorstelling Uut de Hoogte

Het zouden er ‘maar’ 96 worden, maar dat liep anders. Op 25 maart speelt de theaterfeuilleton Uut de Hoogte haar 100ste voorstelling. De afleveringen van de feuilleton bleken zo populair dat er voortdurend extra voorstellingen ingelast moesten worden. Ook de kaarten voor de zesde en laatste aflevering vliegen de deur uit. De première van deze aflevering is op vrijdag 25 maart.

Na vijf afleveringen hebben de vaste bezoekers de familie Lutje in hun hart gesloten. Het wedervaren van beideapplaus gezinnen, de een woonachtig in de volksbuurt De Hoogte, de ander in het sjieke Haren, wordt door een enthousiast meelevend publiek gevolgd. Publiek dat vaak terugkomt en soms alle afleveringen heeft gezien.

De eerste aflevering van de feuilleton, met de titel ‘Hallo Wientjes’, beleefde haar première op 6 oktober 2015 en stoomt sindsdien keihard en met veel succes door tot haar laatste voorstelling op 2 april. Deze aflevering staat geheel in het teken van het afscheid. En dat wordt even slikken. Want de beide gezinnen Lutje zijn familie geworden. Familie van het soort dat het hart op de mond draagt en haar eigen waarheid hanteert, maar die zich met verve door het leven van alledag heenslaat. Met een zeker opportunisme en een niet al te brede visie, maar altijd met daverend gevoel voor humor.

In aflevering zes zien we hoe de Lutjes met grote veranderingen omgaan en grote beslissingen nemen die hun levens voorgoed zullen veranderen. Of juist niet?

De zesde aflevering van Uut de Hoogte speelt vanaf 22 maart (try outs) tot en met 2 april in het Der Aa-Theater in Groningen.

25/02/2016 Nog een paar kaartjes voor extra voorstelling 27 februari

Voor de extra voorstelling op zaterdag 27 februari om 17.00 zijn nog een paar kaartjes te koop. De reguliere voorstellingen zijn inmiddels ruimschoots uitverkocht. Ook de kaartverkoop voor de zesde – en daarmee laatste – aflevering van Uut de Hoogte gaat hard; er zijn inmiddels al drie voorstellingen uitverkocht!

18/02/2016 Première aflevering 5 en extra voorstelling

Vanavond speelt de première van de vijfde aflevering van Uut de Hoogte in het Der Aa-Theater. Inmiddels zijn bijna alle voorstellingen van deze aflevering uitverkocht en ook de eerste voorstellingen van de zesde (en laatste) aflevering raken uitverkocht.

Gelukkig is er voor iedereen die nog geen kaartje voor aflevering vijf heeft weten te bemachtigen een extra voorstelling ingepland. Deze voorstelling speelt komende zaterdag (20 februari) om 18:45. Koop snel je kaartjes!

07/02/2016 Opnames aflevering 5: Verbouwen

Afgelopen week heeft het film-team opnames gemaakt voor de filmpjes van aflevering 5 van Uut de Hoogte, die alles van doen heeft met verbouwen. De opnames vonden plaats in het FC Groningen stadion, het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en het Gulf pompstation aan de Turfsingel.

Tankstation UdH 5 Wilhelmina Ziekenhuis Assen FC Groningen

25/01/2016 Nog een paar kaartjes beschikbaar voor Lutje Fan-avond met Pé en Rinus

Op 10 februari staan niemand minder dan Pé Daalemmer & Rooie Rinus in het Der Aa-Theater voor een heuse Lutje Fan-avond. De Fan-avond begint om 20:00 en de tickets kosten 20 euro. Behalve een fijn concert van Pé & Rinus, zullen er ook gastoptredens zijn van Opa’s Kunstgebit en Jan Veldman. Er zijn nog maar een paar kaartjes beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent! Bestel je kaartjes via deze link!

10/01/2016 Opnames vierde aflevering Uut de Hoogte begonnen

Zondag zijn de opnames voor de vierde aflevering van Uut de Hoogte weer begonnen. In deze aflevering zijn de Lutjes verdeeld over de vraag welke koffie lekkerder is, de ene koffie of de andere. Daarom konden opnames bij Simon Lévelt in Groningen natuurlijk niet ontbreken.

Ondertussen zijn al 8 van de 16 voorstellingen van deze aflevering uitverkocht. Koop dus snel kaartjes om zeker te zijn van een plekje. De aflevering duurt c.a. 45 minuten, dus bezoekers kunnen zelfs na afloop van de late voorstelling om 21:45 op tijd weer thuis zijn.

04/01/2016 Gelukkig Nieuwjaar!

De cast en crew van Uut de Hoogte wensen veul hail en zeeg’n!

17/12/2015 Interview Stef Agsteribbe in de Streekkrant

In de Streekkrant staat deze week een leuk interview met Stef Agsteribbe die de rol van Egbert Lutje in Uut de Hoogte vertolkt. “Stef Agsteribbe speelt de sterren van de hemel” schrijft de krant. En dat weet het publiek van Uut de Hoogte maar al te goed. Stef en de rest van de cast spelen deze maand de derde aflevering, een echte kerstaflevering. Er zijn nog kaartjes voor de extra voorstelling komende zaterdag 19 december om 17.00, die je hier kunt kopen.

12/12/2015 Fokko en Jannie kerstkaartjes nu te koop in de foyer

In de foyer van het Der Aa-Theater zijn nu de enige echte Uut de Hoogte kerstkaartjes te koop voor maar 50 cent per stuk. Vraag er naar bij de bar!

IMG_0956

07/12/2015 Extra voorstellingen Uut de Hoogte aflevering 3

Omdat ook de kaartjes voor de derde aflevering van Uut de Hoogte de deur uit vliegen zijn er twee extra voorstellingen ingelast. Deze extra voorstellingen spelen op zaterdag 12 december om 18:45 en zaterdag 19 december om 17:00. Koop hier snel je kaartjes!

02/12/2015 Column Buurman Bolhuis in de Gezinsbode

Elke maand verschijnt in de Groninger Gezinsbode een column van de grofgebekte buurman van Jannie Lutje. Deze keer: Buurman Bolhuis zet zijn huis niet op Airbnb. Lees de column hier!

27/11/2015 Uut de Hoogte dendert door! (persbericht)

Eerste voorstellingen aflevering 3 ‘Gasten’ al uitverkocht

In De Hoogte en Haren staat de Kerst voor de deur. Hét moment om je te ontfermen over je medemens. Daarom stellen zowel Jannie Lutje in De Hoogte als haar zoon Egbert in Haren hun huis open voor mensen die wel wat warmte kunnen gebruiken. Maar of dat goed af gaat lopen…

Uut de Hoogte, de zesdelige theaterfeuilleton van de hand van Jan Veldman en Frank den Hollander die deze maanden in het der Aa-Theater speelt , is al aan haar derde deel toe. Tot dusver is de voorstelling – onder regie van Jack Nieborg – een groot succes gebleken. Alle voorstellingen raakten uitverkocht, extra voorstellingen werden ingelast en de eerste aflevering ook nog even herhaald. Nu heerst er twee weken rust, voordat aflevering 3 met de titel ‘Gasten’ op 10 december in première gaat.

Uut de Hoogte een feestje
De eerste voorstellingen van deze aflevering zijn al uitverkocht. Uut de Hoogte begint een vaste schare fans op te bouwen, die tijdens de voorstellingen soms luidkeels de teksten van hun favoriete personage aanvullen. Na afloop is de tot buurtcafé omgebouwde foyer van het der Aa-Theater in de binnenstad van Groningen decor voor veel gezelligheid en worden de hoogtepunten uit de voorstelling nog even doorgenomen. Kortom: Uut de Hoogte is een feestje. Mis het niet: kaarten zijn te koop via uutdehoogte.nl. Uut de Hoogte speelt nog tot 2 april 2016.

applaus

25/11/2015 Terugblik aflevering 2: Thuis werken

Voor alle liefhebbers die een aflevering van Uut de Hoogte hebben moeten missen, maar toch helemaal op de hoogte willen blijven van de verwikkelingen in de levens van de Lutjes, verschijnt na afloop van elke voorstelling een terugblik. Lees hier de terugblik van aflevering 2!

22/11/2015 Gezellige afsluiter Uut de Hoogte 2 met vier voorstellingen en lekker eten

Op 21 november speelden maar liefst vier voorstellingen van Uut de Hoogte in het Der Aa-Theater, waaronder nog een herhaling van de eerste aflevering. Bezoekers konden tussen de eerste twee afleveringen door een fijne stamppot boerenkool eten van cateraar Casper Kookt. Na afloop was het nog erg lang gezellig in de foyer, waar Opa’s Kunstgebit de sfeer compleet maakte met o.a. hun eigen versie van de Uut de Hoogte intro tune. Ook Uut de Hoogte schrijver Jan Veldman bracht spontaan nog een aantal liederen ten gehore. Ondertussen wordt er alweer hard gewerkt aan de derde aflevering van Uut de Hoogte, die in het teken van kerstmis zal staan. Aflevering 3 speelt 8 t/m 12 en 17 t/m 19 november in het Der Aa-Theater.

Casper Kookt en etersLiedjes Jan Veldman in de Foyer na afl 2

19/11/2015 Schuif aan tafel bij de familie Lutje.

Vanaf a.s. zaterdag 21 november is het mogelijk om tussen twee voorstellingen te eten in het Der Aa-Theater.
Deze keer op het menu: Stamppot boerenkool met rookworst, uitgebakken spekjes en tafelzuur!
De maaltijden á € 8,00 p.p. worden verzorgd door Casper Kookt

De stamppot is goed, de sfeer is om te snijden!
Wilt u desondanks met ons mee eten?
Reserveer dan tijdig via: uutdehoogte@gmail.com
o.v.v. Maaltijdreservering, datum en het aantal personen.

Zaterdag a.s. kunt u aanschuiven om 17:00 uur

12/11/2015 Extra voorstellingen van 14 naar 21 november verplaatst

De extra voorstellingen die waren gepland op zaterdag 14 november zijn verplaatst naar zaterdag 21 november om 16.00 (aflevering 1) en 18.45 (aflevering 2). Extra goed nieuws: Op donderdag 19 en vrijdag 20 november om 18.45 spelen we, wegens overweldigend succes, nog eens twee extra voorstellingen van aflevering 2.

11/11/2015 Extra voorstellingen zaterdag 14 november komen te vervallen

De extra voorstellingen van zaterdag 14 november om 16.00 en 18.45 komen wegens omstandigheden helaas te vervallen. Maar niet getreurd, de voorstellingen worden verplaatst naar een nader te bepalen dag. Iedereen die al een kaartje voor een van deze voorstellingen heeft gekocht krijgt zo spoedig mogelijk bericht over de nieuwe datum of een eventuele andere oplossing.

06/11/2015 Extra voorstellingen ingelast

Goed nieuws! Op zaterdag 14 november zijn extra voorstellingen van Uut de Hoogte ingelast. Om 16.00 speelt de eerste aflevering van Uut de Hoogte nog één laatste keer, voor iedereen die hem heeft gemist of hem nog eens wil zien. Om 18.45 speelt een extra voorstelling van aflevering twee. Bezoekers van beide voorstellingen kunnen tussendoor in onze foyer aanschuiven voor het diner, dat bereid wordt door Casper Kookt. Het diner kost €15 p.p. Reserveren kan via uutdehoogte@gmail.com o.v.v. ‘wat schaft de pot’. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het eten in de foyer, dus wees er op tijd bij! Koop hier je kaartjes.

06/11/2015 Judith-Esmée Lutje-De Vos van Beuningen te gast bij Herestraat Helemaal.

Gisteren liep de Harense schoondochter van Jannie Lutje, Judith-Esmée, met Piet van Dijken door de Herestraat tijdens Herestraat Helemaal. Dat leverde een interessant interview op, hier en daar onderbroken door een boze puberzoon en een gekke fan. Kijk het interview hier terug!

04/11/2015 Repetities aflevering 2 weer vol op gang

De cast is alweer druk bezig met repeteren voor de tweede aflevering van Uut de Hoogte, die over thuis werken gaat. In deze aflevering ontdekken de Lutjes, ieder voor zich, hoe zij vanuit huis wat extra geld kunnen verdienen. Dinsdag 10 november gaan de voorstellingen weer van start. Kijk hier voor meer informatie over aflevering 2.

21/10/2015 Terugblik aflevering 1

Afgelopen zaterdag speelden de laatste drie voorstellingen van aflevering 1 van Uut de Hoogte. De kaarten waren al een paar dagen van te voren uitverkocht, waardoor niet alle liefhebbers de eerste aflevering hebben kunnen zien. Daarom is speciaal voor hen een terugblik op aflevering 1 geschreven. Het is overigens niet noodzakelijk om kennis te hebben van de gebeurtenissen in de eerste aflevering om de volgende aflevering(en) goed te kunnen volgen. Lees de terugblik van aflevering 1.

10/10/2015 Extra voorstellingen aflevering 1

Het gaat lekker met de kaartverkoop. Omdat de voorstellingen van de eerste aflevering ‘Hallo Wientjes’ zo goed als uitverkocht zijn, hebben we besloten extra voorstellingen te plannen op donderdag 15 oktober 19.00 uur en zaterdag 17 oktober 17.00 uur.  De kaarten voor deze extra voorstellingen zijn verkrijgbaar vanaf maandag 12 oktober!

09/10/2015 Première aflevering 1: vier sterren voor Uut de Hoogte

Aflevering 1 van Uut de Hoogte is gisteren in première gegaan. Het was een groot succes en een gezellige bedoening. In het Dagblad van het Noorden stond vanmorgen een prachtige recensie, waarin Uut de Hoogte maar liefst vier sterren kreeg.

08/10/2015 Première aflevering 1 Uut de Hoogte vanavond in het Der Aa-Theater

Na wekenlang repeteren, een heuse verbouwing van het Der Aa-Theater en vier succesvolle try-outs gaat de eerste aflevering van het zesdelige theaterfeuilleton Uut de Hoogte vanavond in première. De voorstelling van 20:15 is al uitverkocht. Gelukkig zijn er nog wel een paar kaartjes over voor de tweede voorstelling van de avond om 21:45.

06/10/2015 Uut de Hoogte op RTV Noord

Gisteravond zond RTV Noord een item uit over het zesdelige theaterfeuilleton Uut de Hoogte. RTV Noord filmde tijdens de repetities van de eerste aflevering van Uut de Hoogte. Janneke Geertsema, die de rol van Jannie Lutje vertolkt, vertelt tijdens het interview over de voorstelling en haar personage. Ook de schrijvers van het feuilleton, Jan Veldman en Frank den Hollander, komen aan het woord.  Kijk de aflevering terug.

30/09/2015 Column Buurman Bolhuis in de Groninger Gezinsbode

Bolhuis, de soms grofgebekte buurman van de familie Lutje in Uut de Hoogte, heeft maandelijks een eigen column in de Groninger Gezinsbode. Lees de column op de website van Gezinsbode!

30/09/2015 Repetities vol op gang & openingstune Uut de Hoogte op de radio

De repetities voor de eerste aflevering zijn inmiddels vol op gang. De acteurs hebben gisteravond voor het eerst in het decor gerepeteerd in het Der Aa-Theater. Vanmiddag om 13:05 wordt regisseur Jack Nieborg geïnterviewd op radio RTV Noord. Dan zal ook de openingstune van Uut de Hoogte, die aan het begin van elke aflevering ten gehore gebracht wordt, gespeeld worden.

20/09/2015 Eerste repetitiedag Uut de Hoogte aflevering 1

Zondag op 20 september was de eerste repetitie van de allereerste aflevering van Uut de Hoogte een feit. Bekijk de foto’s in de slider!

20/08/2015 Kick-off Uut de Hoogte

Dinsdagavond 18 augustus hebben de cast, crew en het bestuur van Uut de Hoogte feestelijk kennisgemaakt in het Der Aa theater in Groningen. Tijdens de kick-off is de website www.uutdehoogte.nl gelanceerd en gaven schrijvers Jan Veldman en Frank den Hollander een voordracht uit de eerste aflevering. Regisseur Jack Nieborg vertelde wat over de totstandkoming van het project.

20/07/2015 Cast Uut de Hoogte bekend!

Na twee spannende auditierondes is de cast van het zesdelige theaterfeuilleton Uut de Hoogte bekend. De acteurs die de rollen zullen vertolken komen uit alle windstreken van de provincie Groningen, van Opende tot aan Sappemeer en verder.