Ezra Bouman speelt in Uut de Hoogte Norma Lutje, de verwende tienerdochter van Egbert en Judith-Esmée. We

Ezra Bouman

Ezra Bouman

vroegen Ezra naar haar ideeën over haar rol en haar ervaringen op het toneel.

Ezra is van jongs af aan al dol op toneelspelen. Zij geniet dan vooral van de interactie met het publiek. Ook in Uut de Hoogte speelt zij kundig in op de reacties die zij uit de zaal krijgt. Verder gaat zij, als zij niet bezig met haar opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener aan de Hanze Hogeschool in Groningen, het liefst er op uit met haar vriendinnen.

Wie speel je in Uut de Hoogte?

“In Uut de Hoogte speel ik Norma, een geslaagde tiener die het aan niets te kort komt. Het enige waar Norma zich zorgen over maakt is of ze er wel leuk uit ziet, voor de rest heeft ze het allemaal aardig goed voor elkaar dankzij haar perfectionistische moeder en haar goedverdienende vader.”

Herken je jezelf in je personage?

“Ik herken mijzelf eigenlijk vrijwel niet in het personage. Ik kom uit een totaal ander milieu waardoor ik ook anders in het leven sta. Ook op het gebied van kledingstijl komen we niet erg overeen, Norma heeft een veel duurdere smaak dan ik.”

Wat zal het publiek, volgens jou, leuk vinden aan jouw personage?

“Ik denk dat het publiek mijn personage wat zeurderig en verwend vindt, maar uiteindelijk vinden ze Norma vast een heel aardige meid. Een beetje uit de hoogte, dat wel.”

Uut de Hoogte is een voorstelling die veel van doen heeft met vooroordelen, over en weer. ‘De Hoogte’ vindt ‘Haren’ maar een stelletje arrogante kakkers, en ‘Haren’ vindt ‘De Hoogte’ maar asociaal. Iedereen heeft waarschijnlijk wel een vooroordeel, zo ook onze spelers. We vroegen Ezra naar haar vooroordeel.

Heb je wel eens een vooroordeel over iets gehad?

“Ik was er altijd zeker van dat ik watersporten verschrikkelijk zou vinden, tot ik met school een keer ging waterskiën en ik erachter kwam dat ik het heel erg leuk vond.”

Waar zou je liever wonen, in Haren of in De Hoogte? Waarom?

“Ik zou liever in de Hoogte willen wonen omdat dat meer overeenkomt met de wijk waar ik vandaan kom. Ik zou me niet zo thuis voelen in Haren omdat het totaal niet is wat ik gewend ben. Doe mij maar een rijtjeshuis in plaats van een huis met voetbalveld als achtertuin.”