Sarah Schierbeek speelt Juanita Lutje in Uut de Hoogte, de oudste dochter van Jannie Lutje. We vroegen Sarah, die eerder al te zien was in de Groninger regiosoap ‘Boven Wotter’ naar haar personage.

Sarah Schierbeek

Sarah Schierbeek

Al sinds 2002 is Sarah te vinden op het podium en op de TV-set in Groningen en omstreken. Sarah is dol op komedie, dus bij Uut de Hoogte kan ze haar hart ophalen.

Wie speel je in Uut de Hoogte?

“Ik speel Juanita, de oudste dochter van Jannie Lutje. Juanita is erg direct, en ook wel een beetje lui. Ze helpt haar moeder wel met het regelen van dingen in en rond om het huis, maar dan moet het wel eerst gevraagd worden. Ze is een beetje de betweter van de familie. En natuurlijk, zoals elke zus, vind ze het heerlijk haar zusje even te stangen.

Wel is ze een beetje verlegen bij de jongens, ondanks dat ze erg direct is.”

Herken je jezelf in je personage?

“Juanita is heel nuchter en daar herken ik mijzelf wel in. Dat, in combinatie met haar zusje Aurora (Sarah Lukken), zal waarschijnlijk goed op de lachspieren werken. Dat directe heb ik dan weer niet. Ik ben zelf wel wat terug houdend.”

Wat zal het publiek, volgens jou, leuk vinden aan jouw personage?

“Haar droogheid en nuchterheid.”

Uut de Hoogte is een voorstelling die veel van doen heeft met vooroordelen, over en weer. ‘De Hoogte’ vindt ‘Haren’ maar een stelletje arrogante kakkers, en ‘Haren’ vindt ‘De Hoogte’ maar asociaal. Iedereen heeft waarschijnlijk wel een vooroordeel, zo ook onze spelers. We vroegen Sarah naar haar vooroordeel.

Heb je wel eens een vooroordeel over iets gehad?

“Vroeger lustte ik niks qua eten. Ik vond bijna alle groenten smerig. Mijn moeder werd gek van mij. ‘Hier.. neem dan in ieder geval even wat appelmoes’, werd dan gezegd. Nu woon ik op mezelf en dan kom je tot de conclusie dat het allemaal niet zo vies is dan je dacht.

Overigens vind ik spruiten nog steeds heel smerig!”

Waar zou je liever wonen, in Haren of in De Hoogte?

“Lastig! Als ze nou een paar Harense huizen in de Hoogte zouden plaatsen. De huizen zijn zo mooi in Haren. Toch denk ik dat ik liever in de Hoogte woon. Ik word liever even één keer goed uitgescholden, dan dat de hele straat langs loopt en aankijkt, maar niks zegt (maar dat is ook maar een vooroordeel)”