Stef Agsteribbe speelt in Uut de Hoogte Egbert Lutje, de oudste zoon van Jannie die naar Haren is verkast. We

Stef Agsteribbe

Stef Agsteribbe

vroegen hem naar zijn personage. Of er ook een beetje Egbert in Stef zit? Eerst doen en dan nadenken, dat heeft Stef met zijn personage overeenkomstig.

In het dagelijks leven is Stef Agsteribbe trainingsacteur. Al sinds zijn studententijd is hij op de planken te vinden, vooral als het gaat om een project waar een hoop humor bij komt kijken. Stef hoeft zich de komende maanden, in elk geval tot en met 2 april 2016 geen zorgen te maken over gebrek aan een publiek dat dubbel ligt van het lachen!

Als hij geen acteurs traint of het publiek aan het lachen maakt, is Stef aan het lezen of tennissen, met op de achtergrond een beetje muziek van Prince

Wie speel je in Uut de Hoogte, wat voor soort persoon is dat volgens jou?

“Ik speel Egbert Lutje, de zoon van Jannie Lutje. Die uit de Hoogte is vertrokken en getrouwd is met een Harense en daar ook woont.

Volgens mij is Egbert een lieve, zachtaardige man, die hele impulsieve onhandige dingen doet. Die hem meermaals in de problemen brengen.”

Herken je jezelf in je personage?

“Wat ik in Egbert herken is het impulsieve handelen en dan achteraf bedenken of dat nou wel het meest handige was.”

Wat zal het publiek leuk vinden aan jouw personage?

“Zijn ontwapende onhandigheid.”

Uut de Hoogte is een voorstelling die veel van doen heeft met vooroordelen, over en weer. ‘De Hoogte’ vindt ‘Haren’ maar een stelletje arrogante kakkers, en ‘Haren’ vindt ‘De Hoogte’ maar asociaal. Iedereen heeft waarschijnlijk wel een vooroordeel, zo ook onze spelers. We vroegen Stef naar zijn vooroordeel.

Heb je wel eens een vooroordeel over iets gehad?

“Mijn vooroordeel was dat ik altijd gedacht heb dat Duitsers wat lompe, stugge mensen zijn, maar toen mijn zus in Duitsland is gaan wonen en ik daardoor veel daar kom en ook regelmatig met ze spreek ik tot de ontdekking kwam dat ze juist heel vriendelijk en behulpzaam zijn en je echt met open armen ontvangen.”

Waar zou je liever wonen, in Haren of in De Hoogte?

“Dat vind ik een hele moeilijke keuze. Ben opgegroeid in Glimmen, dat ligt onder de rook van Haren en heb in mijn studententijd heel lang in de Hoogte gewoond. Maar op dit moment zou mijn voorkeur uitgaan naar Haren.”