Timna Hacquebord speelt in Uut de Hoogte Renate, de aantrekkelijke studente Communicatie / bijlesjuf van Storm en Norma. We vroegen Timna, zelf ook student, naar haar personage en of zij de Renate in zichzelf herkent.

Timna

Timna Hacquebord

Van jongs af aan staat Timna op het podium als zangeres, maar is uiteindelijk via het spelen in musicals van Vals Alarm echt gaan acteren. Sindsdien staat ze ook steeds vaker op het toneel zonder spontaan in gezang uit te barsten.

Wie speel je in Uut de Hoogte?

“Ik speel Renate, de bijlesjuf van de familie Lutje in Haren. Renate is student Communicatie in Groningen en volgens mij is ze vrij serieus met haar studie en bijbaan bezig.”

Herken je jezelf in je personage?

“Renate lijkt me een nuchter type, daar herken ik mezelf wel in. Volgens mij vindt Renate het ook lastig om mensen teleur te stellen, waardoor ze dan wel weer in de meest rare en komische situaties terechtkomt.”

Wat zal het publiek, volgens jou, leuk vinden aan jouw personage?

“Ik denk dat Renate een mooi contrast vormt met Egbert en Judith-Esmée, die in tegenstelling tot haar meer bezig zijn met schone schijn dan met ‘echt’ zijn.”

Uut de Hoogte is een voorstelling die veel van doen heeft met vooroordelen, over en weer. ‘De Hoogte’ vindt ‘Haren’ maar een stelletje arrogante kakkers, en ‘Haren’ vindt ‘De Hoogte maar asociaal. Iedereen heeft waarschijnlijk wel een vooroordeel, zo ook onze spelers. We vroegen Timna naar haar vooroordeel.

Heb je wel eens een vooroordeel over iets gehad?

“In de categorie eten: ik was vroeger het enige kind in de wijde omtrek dat geen patat lustte, tot grote ergernis van de vaders en moeders van mijn klasgenootjes die dan maar pannenkoeken of poffertjes serveerden op de kinderfeestjes waar ik voor was uitgenodigd. Toen ik na een paar jaar standvastig weigeren een patatje durfde te eten, bleek het natuurlijk helemaal niet zo smerig als ik dacht.”

Waar zou je liever wonen, in Haren of in De Hoogte?

“Ik heb het wel naar mijn zin in Groningen-stad, dus ik kies op dit moment voor De Hoogte.”