Daniëlle Schipper (22) werd, na het opvoeren van vele huiskamershows, op haar negende door haar ouders ingeschreven voor theaterlessen. De lessen bevielen goed en ze volgde de opleiding Artiest Drama. In Uut de Hoogte vertolkt Daniëlle de rol van Linda Dijksterhuis, de dochter van Nel Bloem en Erwin P. Dijksterhuis.

Wie speel je in Uut de Hoogte?

“Ik speel Linda Dijksterhuis, de dochter van Nel en Erwin en de zus van Daan. Linda Dijksterhuis maakt fashionvlogs. Ze denkt alles te weten over mode, en is gefocust op de laatste trends. Ik denk dat Linda een grote mond heeft, maar best lief is. En niet altijd de slimste..”

Herken je jezelf in je personage?

“Toen ik een jaar of 13, 14 was, kon ik wel dezelfde felheid en drama hebben die Linda heeft. Verder houd ik mij totaal niet bezig met de laatste mode. Ik draag wat ik mooi vind.

Als jouw personage de leiding had over het Cortinghuis, wat voor activiteiten zou zij daar dan organiseren?

“Een modeshow, met buurman Bolhuis in de hoofdrol!”

Wat zal het publiek, volgens jou, leuk vinden aan jouw personage?

“Het over de top dramatische wat Linda over zich heen heeft.”

Als je moest kiezen, zou je dan liever een steigerbouwer zijn of de lokale politiek in gaan?

“Mijn interesse ligt bij beide niet. Ik denk dat Linda voor de lokale politiek zou gaan. Zo’n steigerbouw outfit zou namelijk totaal niet matchen bij haar lippenstift.”

Uut de Hoogte heeft alles van doen met vooroordelen. De vooroordelen van de (politieke) ‘elite’ ten opzichte van de arbeidersklasse en ‘het volk’ en andersom. Stadjers tegover Ommelanders en vice versa. Iedereen heeft wel ergens een oordeel over gehad, zonder te weten of het ook echt waar is. Nou ja, ook dat is misschien een vooroordeel, maar we moeten de eerste onbevooroordeelde persoon nog ontmoeten!

Heb je wel eens een vooroordeel over iets gehad, wat achteraf gezien helemaal niet klopte?

“Ik dacht altijd dat kikkerbilletjes heel vies waren. Maar eigenlijk smaakt het gewoon naar kip. Best lekker, dus!”