Renée van der Sluis (25), liefhebster van muziekjes waar je dansjes op kan doen, omschrijft zichzelf als een newbie als het om acteren gaat. Hoewel ze vroeger graag op het podium stond, heeft ze dat lange tijd niet gedaan. Misschien te druk met haar werk bij de Universiteitsbibliotheek in Groningen? Hoe dan ook, ze heeft haar oude liefde herontdekt en speelt komend jaar vol enthousiasme de rol van Melissa, een pittige buurtzorgster in de gemeente Foxmeer. “Te gek om in een stuk te mogen spelen dat mijn favoriete stad in Nederland zo tof in beeld brengt”, aldus Renée. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Wie speel je in Uut de Hoogte, wat voor soort persoon is dat volgens jou?

“Ik mag dit seizoen Melissa spelen. Melissa werkt bij de buurtzorg in de nieuwe gemeente Foxmeer en verzorgt de vader van Erwin P. Dijksterhuis. Melissa is een pittige tante, die niet op d’r mondje gevallen is. Ze heeft aan de andere kant ook een lieve, verzorgende kant.”

Herken je jezelf in je personage? En welke dingen doet jouw personage juist helemaal anders dan jij?

“Melissa en ik durven allebei te zeggen wat we denken, dus dat hebben we zeker overeen. Het verzorgende is iets wat ik misschien iets minder heb dan mijn personage, haha!”

Als jouw personage de leiding had over het Cortinghuis, wat voor activiteiten zou hij/zij daar dan organiseren? Waarom?

“Ik denk dat Melissa veel leuke dingen voor ouderen en hulpbehoevenden zou organiseren. Denk aan bingoavonden, klaverjassen en meer gezelschapsspellen.”

Wat zal het publiek, volgens jou, leuk vinden aan jouw personage?

“Melissa’s directheid.”

Als je moest kiezen, zou je dan liever een steigerbouwer zijn of de lokale politiek in gaan? Waarom?

“Steigerbouwer, hard werken!”

Uut de Hoogte heeft alles van doen met vooroordelen. De vooroordelen van de (politieke) ‘elite’ ten opzichte van de arbeidersklasse of ‘het volk’ en andersom. Stadjers tegover Ommelanders en vice versa. Iedereen heeft wel ergens een oordeel over gehad, zonder te weten of het eigenlijk wel klopt. Nou ja, ook dat is misschien een vooroordeel, maar we moeten de eerste onbevooroordeelde persoon nog ontmoeten!

Heb je wel eens een vooroordeel over iets gehad, wat achteraf gezien helemaal niet klopte?

“Ik ben vaak genoeg met films of series begonnen waarvan ik dacht dat ze supertof waren… Wat achteraf dus heel erg tegen viel.”