Rianne Roek

Rianne Roek (21) volgt een artiestenopleiding in Groningen en zit nu in haar laatste jaar. Het afstuderen staat om de hoek, wat natuurlijk erg spannend is. Ondanks de spanning en drukte die bij zo’n laatste jaar komt kijken wilde Rianne toch veel toneel blijven spelen. Gelukkig zit ze met Uut de Hoogte een heel jaar onder de pannen.

Komend seizoen zal zij de rol van Wendy Lushenko vertolken, een grootmeester in Halma en volgens Rianne een zelfbewuste dame die weet hoe ze haar omgeving kan bespelen en naar haar hand zetten.7

Wie speel je in Uut de Hoogte?

“Ik speel Wendy Lushenko. Ik denk dat zij een hele bewuste dame speelt die goed weet hoe ze over komt bij anderen. Met haar uiterlijk weet ze menig tegenspeler te bespelen, en dat zorgt wel voor een bepaalde indruk bij mensen… Maar eigenlijk is ze een lief meisje.”

Herken je jezelf in je personage?

“Ik ben wel bewust over hoe ik over kom bij andere mensen. Maar ik ben niet iemand die dat gebruikt om andere te bespelen. Ieder geval dat denk ik.”

Wat is zo leuk aan jouw personage?

“Ik denk dat ze het leuk vinden dat ze totaal geen idee hebben wie of wat ik ben. Het lijkt alsof ik heel ergens anders vandaan kom dan waar ik eigenlijk vandaan kom! Dat zet het publiek op het verkeerde been. Wat ze leuk zullen vinden aan mijn personage is hoe ik er uit zie en de manier waarop ik praat.”

Als jouw personage een activiteit zou organiseren bij het Cortinghhuis, wat zou dat dan zijn?

“Ik zal er de allergrootste Halma wedstrijd willen spelen! Dat er meerdere grootmeesters komen van andere landen en dan tegen elkaar wedstrijden spelen! Ik zal een hele grote tribune laten bouwen en dat er allemaal mensen naar kunnen kijken!”

Als je moest kiezen, zou je dan liever een steigerbouwer zijn of de lokale politiek in gaan?

“Liever de steigerbouw. Dan kom je nog eens wat leuks tegen als je aan het werk bent. En niet zo veel gezeur aan je hoofd.”

Uut de Hoogte heeft alles van doen met vooroordelen. De vooroordelen van de (politieke) ‘elite’ ten opzichte van de arbeidersklasse en ‘het volk’ en andersom. Stadjers tegover Ommelanders en vice versa. Iedereen heeft wel ergens een oordeel over gehad, zonder te weten of het ook echt waar is. Nou ja, ook dat is misschien een vooroordeel, maar we moeten de eerste onbevooroordeelde persoon nog ontmoeten!

Heb je wel eens een vooroordeel over iets gehad, wat achteraf gezien helemaal niet klopte?

“Ik speel handbal en daar gold altijd de regel dat meisjes met een vlecht in hun haar het beste van het team zijn. Maar uit eigen ervaring weet ik dat dat niet altijd zo hoeft te zijn.”

Wie was je favoriete personage in seizoen 1 van Uut de Hoogte?

“Ik heb vorig jaar één aflevering gezien. De allerlaatste om precies te zijn. Ik vond de rollen van de twee zusjes heel erg leuk. Ze konden zo goed op elkaar inspelen. Ze versmolten samen bijna tot één persoon.”